Blog

25. 05. 2017, četrtek

Čas je za črte

Poletje je čas za črte, ki dajejo lahkoten mornarski pridih. Naj se trendi, barve in vzorci še tako spreminjajo, črte ostajajo tu za vedno in nas vsako poletje znova navdušujejo. Vertikalne ali horizontalne, tanjše ali debelejše, izberite takšne, ki se najbolje podajo k vašemu stilu.

Namig, ki ga verjetno že vse poznate: z vertikalnimi tanjšimi črtami boste dosegle učinek višje in vitkejše postave, medtem ko bo s horizontalnimi črtami ravno nasprotno. Tako vam, v kolikor niste dovolj samozavestne glede dolžine svojih nog (ki tako ali tako nikoli niso dovolj dolge), priporočamo hlače z navpčnimi črtami, ki bodo optično vaše noge podaljšale v višave.

Da bi celoto nekoliko začinili, smo dodali rdeč pulover, ki črno belo barvno kombinacijo in stroge linije malce popestri s svojo igrivostjo.

Hlače in pulover Marina Yachting, torba Viva’s. Vse na voljo v trgovini Marina Yachting, Novi trg 6, Ljubljana.

0 komentarjev

23. 05. 2017, torek

Inina kolumna: starodavne modrosti

Pred nekaj dnevi, sedeč na dopoldanski vikend kavi, je mimo mojega ušesa letel zanimiv pregovor, kateri je sprožil tok misli o takšnih in drugačnih vražerijah – bolje znanih kot “Stare mamine modrosti”. Rečem mamine, pa čeprav mislim babičine. Za izbiro ženskega spola pa ne bom iskala izgovora, saj je znano, da smo dekleta bolj nagnjena k stvarem težje pojasnljive narave. Pravijo, da so ljudje, ki padajo na navdiha polne citate neumnejši od tistih, katerim takšne stvari ne pridejo pod kožo. Ko bi se le spomnila zakaj. Pravijo tudi, da si ljudje težje zapomnimo stvari, katere nas v resnici ne zanimajo. Tale pa več kot očitno drži. So citati isto vredni kot pregovori? Bi lahko rekli “potejto- potato”?

Često se dogaja, da se mi med vsakodnevnimi opravili v spomin prikradejo modrosti, katere so se mi na poti življenja, zaradi najrazličnejših razlogov nekoč vsedle v glavo. Včasih so bile tako absurdne in neumne, da jih je bilo nemogoče pozabit. Spet drugič, pa tako lahkotno globoke, da so jih možgani vsrkali kot živo blato vsrka Indiano Jonesa. Nikoli ne bom pozabila, ko nam je v srednji šoli razrednik položil v srce modrost, da bi bila tudi angleška kraljica navadna kmetica, ako ne bi pospravila stola za sabo, ko vstane od mize. Profesor Gorenc bi bil zagotovo zelo ponosen name, če bi vedel, kako pridno pospravim stol pod mizo vsakič ko jo zapustim. Druga, malo bolj absurdna, pa prihaja od moje mame. Natančneje od njene mame. Če me spomin ne vara, sem jo slišala prvič v hiši moje babice, drugič pa še v naši bajti. Starodavna modrost namreč veleva, da si ženske med menstrualnim ciklusom naj ne bi umivale las! Nauk za tem pa je, da naj bi bile takrat bolj občutljive in s tem bolj dojemljive za vse prehlade in nahode. Predrznica kot sem, maminim besedam navkljub, sem vzela v roke šampon in si umila lase. In danes sem še vedno tu, da z vami delim te globoko kakaste misli. Srečneži ste!

To temo sem v resnici načela, ker zadnje čase na dnevni bazi poslušam, da se kljub visokim pomladnim temperaturam, ni priporočljivo prehitro sleči. In tako vsak dan še vedno oblečem spodnjo majico, švicam in se sprašujem zakaj smo ljudje tako lahkoverni. Zakaj nismo pogumnejši raziskovalci, predrzni kljubovalci, zakaj ne odvržemo spodnjih majic in se spustimo v neznano?!

Za konec pa še modrost prijatelja, ki je navdihnil začetek tega blog posta: “Če imaš v roki kladivo, se vsak problem zdi kot žebelj.”

Vaša Ina.

0 komentarjev

17. 05. 2017, sreda

5 prednosti ekološkega bombaža

Se kdaj vprašate, iz česa so narejena vaša oblačila, kako je pridelan bombaž in morda celo, kdo jih je sešil, ter kakšni so pogoji v tovarni, kjer so oblačila, ki jih nosite, narejena?

Če vam veliko pomeni to, da so materiali, ki jih nosite, ekološki, človeku in okolju prijazni, priporočamo branje današnjega blog zapisa, ki razlaga 5 prednosti ekološkega bombaža.

Sami smo mnenja, da so to vprašanja, s katerimi bi se modna industrija morala veliko bolj ukvarjati, zato smo se odločili za spletno trgovinico Viva’s, kjer strankam po vsem svetu ponujamo majice in puloverje, narejene iz ekološkega bombaža, ki nosijo oznako Fair Wear – kar pomeni, da so narejena v za delavce prijaznem okolju. Poleg tega pa vsako majico krasi misel ali ilustracija, ki je plod izpod rok mladih ustvarjalcev. V trgovini poleg majic najdete tudi ročno narejene usnjene torbice, minimalistične in klasične, ki se podajo k vsakemu stilu. Izdelujemo jih v Sloveniji.

5 prednosti ekološkega bombaža:

1) Ekološki bombaž nastaja brez dodanih pesticidov, herbicidov in drugih toksinov, ki uničujejo zemljo. Ker se pri ekološki pridelavi bombaža ne uporablja umetnih gnojil in drugih škodljivih snovi, tudi voda v okolici ni onesnažena. Poleg tega semena bombaževca niso gensko modificirana.

2) Ekološka pridelava je prijazna okolju in izboljšuje rodovitnost zemlje. Pomembno je tudi dejstvo, da delavci na gojiščih ekološkega bombaža niso izpostavljeni tveganjem z zastrupitvami.

3) Oblčila, ki nosijo certifikat ekološkega bombaža so skrbno nadzirana s strani velikih mednarodnih organizacij, ki redno preverjajo, da ekološki kmetovalci ustrezajo pogojem certifikata.

4) Ekološki bombaž je naraven in čist, kar je razlog, da ob nošenju s kožo diha. Bombaž, ki ni ekološki, se za razliko prideluje s pomočjo strupenih kemikalij (sintetičnih strupov), ki jih naše telo lahko ob nošenju preko kože absorbira, kar lahko povroča negativne vplive na kožo.

5) Oblačila narejena iz ekološkega bombaža so trajnejša, mehkejša in močnejša, zaradi česar jih lahko uporabljate dlje. Zakaj je ekološki bombaž trajnejši? Ker se pri gojenju le tega ne uporablja kemikalij, ki uničujejo vlakna.

Majica Stay Chic – Viva’s in kavbojke – MAX&Co.

Majica Coco – Viva’s, kavbojke in jakna MAX&Co.

Pulover Weekend Vibes in nude crossbody torbica – Viva’s, kavbojke MAX&Co.

Pulover Parisienne in cognac crossbody torbica – Viva’s, kavbojke MAX&Co.

Majica Stay Chic – Viva’s, kavbojke in jakna – MAX&Co.

Pulover Mushroom Grey in black crossbody torbica – Viva’s, kavbojke MAX&Co.

0 komentarjev