V svetu japonskih animejev

AK_Studio_Ghibli_Petit_Bateau_220518_1769_CMJN300-copyPetit-Bateau-x-Studio-Ghibli.gif

Odlično novico imamo. Vaša najljubša znamka Petit Bateau in animacijski studio Ghibli sta združila moči in nastala je resnično pravljična kolekcija za celotno družino: dojenčke, otroke in odrasle. Ključnega pomena so barve, ki povezujejo igrivi svet francoske blagovne znamke in domišljijski svet japonskega filmskega studija. Petit Bateau je izbral znamenite prizore iz filmov Hayaoa Miyazakija in ustvaril edistveno barvno paleto v svojih laboratorijih.

Studio Ghibli je japonski animacijski studio, ki sta ga leta 1985 ustanovila animatorja Hayao Miyazaki in Isao Takahataki. V tem času so proizvedli kar nekaj dih jemajočih in kultnih animejev: Moj sosed Totoro, Princesa Mononoke, Čudežno potovanje in Čarovnik Howl in gibljivi grad, Ponyo ob morju, … Studio ustvarja skoraj izključno celovečerne animeje in njihovi filmi so izredno dobro sprejeti na Japonskem, hkrati pa so zasluženi tudi za popularizacijo animejev med občinstvom na zahodu. Zanimivo ime Ghibli pa so si nadeli po vročem puščavskem vetru iz Sahare, ki simbolizira vlogo studia kot »vroč veter, ki bo zapihal v svetu japonske animacije«.

4628501J.jpg

Pri Petit Bateauju so prepričali junake iz teh filmov, da so izstopili iz platna na vaša oblačila. Natisnjeni ali izvezeni, vsakemu kosu dajejo pečat navihanosti. Na mornarskih majicah pa so priloženi kot našitki iz blaga, ki jih sami razporedite in si ustvarite svoj edinstveni kos oblačila.

Majice, bodiji, spodnje perilo in brošura so lično zapakirani v bento škatlo, ki je značilna na Japonskem. Prevezane so z elastičnimi trakovi, ki so enake barve kot oblačilo v notranjosti.

Kolekcija je na voljo od 24. oktobra 2018 v Petit Bateau, Stari trg 30, Ljubljana.