CLOSED pomlad/poletje 2019

closed.jpg

Za kolekcijo pomlad/poletje 2019 je znamki CLOSED kot muza služila navdihujoča Amy Johnson, prva ženska, ki je sama preletela razdaljo med Anglijo in Avstralijo. Celotna kolekcija je prepletena z detajli. ki izvirajo iz letalstva. Prepoznali boste kombinezone, ki spominjajo na tiste stare letalske, po značilnem elastičen pasu in materialu. Ravno tako ovratniki pri trench plaščih in ostalih jaknah. Kolekcija je namenjena vsem močnim in samostojnim ženskam, ki jim ogromno pomeni svoboda in potovanja.

Poleg značilnih kombinezonov je v kolekciji veliko puloverjev. Ti so polni Closed logotipov, športnih motivov, črt in raznih detajlov na rokavih. Glavno vodilo je udobnost.

Druga muza je fotografinja Viviane Sassen. Njene fotografije Kenije so vplivale na barvno paleto in grafiko pletenin in ostalih zgornjih delov. Barvi te sezone sta prijetna rumena (Sunset Yellow) in barva neba (Aviator Blue). Veliko je tudi nežno zelene, oranžne in bordo rdeče.

Tudi letos je velik povdarek na vzorcih, v ospredje stopi prepoznaven karo. V sivih odtenkih ga najdemo na suknjičih in ujemajočih hlačah, močnejše barvne odtenke na pleteninah in srajcah. Rože so rezervirane za pomladno lahkotnejše obleke, hlače in srajce.

Ker smo praktično še v zimi, nas zanimajo predvsem jakne, ki nama bodo olajšale prehod v pomlad. Poleg omenjenega trench plašča, je tu še pomladni kratek plašček s kosmatim efektom, nepremočljiva parka in vsestranska jakna s spuščenimi rameni.

Seveda brez jeansa ne gre, ostalim kultnim modelom se je pridružil Lexi model, z dolgimi in širokimi hlačnicami, visokim pasom in priročno špagico v pasu.

Pri moški kolekciji so navdih poiskali na ulici. Ulični stil so nato prepletli s ključnimi in osnovnimi Closed kosi, ter dodali elemente, ki so navdahnjeni z delavskimi oblačili. Oblačila so polna sloganov, ki portretirajo zgodbo znamke Closed. Na novo so definirali logo C, ki skrajšano, ampak odločno prikazuje Closed.

Prevladuje siva barva, ki se lepo doponjuje s športnim videzom. Kroji so udobni, vendar združeni s formalnim videzom. Tako se elegantni videz ves čas prepleta s športnim, čepico s šiltom vključimo k elegantni obleki, ali pulover s kapuco oblečemo k strogimi hlačami. Tudi tu igra karo glavno vlogo, saj se pojavi na oblekah in posameznih hlačah.

Pri moški kolekciji so ključna vrhnja oblačila, parke, ki ne premočijo in tako imenovani »car« plašči. Ravno tako pomembne barvne chino hlače, puloverji z ali brez kapuce, klasične moderne srajce. Manjkale seveda ne bodo niti Closed kultne superge.

Nova kolekcija Closed pomad/poletje 2019 že na voljo v trgovini Extraordinary., Novi trg 6, Ljubljana.