Spoznajte Claudio

Claudia je del CLOSED ekipe, ki ustvarja v oblikovalskem oddelku, na sedežu podjetja v Hamburgu in je tista, ki je zaslužna za nastanek vseh novih usnjenih dodatkov. Sama ima pravo malo zbirko čevljev in pasov. Bodi si vintage kosi ali nova pridobitev, še posebej jih rada nosi z oblekami, pleteninami ali jaknami, s čimer doda pridih elegance. Kmalu se odpravlja na popotovanje po Maroku, ki je popolna destinacija za testiranje novih CLOSED espadril in poplin oblekic.

190213-plp-women-banner-staffedit-shoes1.jpg

MATERIAL IN NEGA 

Dober par čevljev je lahko vaš spremljevalec leta in leta – seveda, če je deležen pravilne nege. Priporočamo posebna čistila za čevlje: za gladko in reliefno usnje je najboljša nega čebelji vosek. Za semiš in nubuk pa priporočamo nežen losion. Ker lahko vlaga poškoduje čevlje, jih je potrebno redno zaščititi z vodoodpornim sprejem, za shranjevanje pa so veliko boljša izbira od plastičnih, zračne vrečke iz blaga (takšno prejmete ob vsakem paru CLOSED čevljev).  

KARAKTERISTIKE

CLOSED čevlji so sestavljeni iz več materialov, ki jih dobavljajo različni strokovnjaki. Za vrhnji del čevljev CLOSED uporablja le izbrano italijansko usnje. Usnje je na tradicionalen način strojeno v usnjarski prestolnici, Toskani. Usnje, ki ga znamka uporablja, je rastlinsko strojeno, kar pomeni, da se pri predelavi ne uporabljajo okolju in ljudem škodljive kemikalije. Detajli čevljev so delo usposobljenih mojstrov, ki robove ročno šivajo ter ročno nameščajo dekorativne elemente.  Prav tako kot usnjeni čevlji, so tudi superge izdelane iz zelo kakovostnimi materialov ter z veliko mero občutka in ljubezni do detajlov.

Ziva Javersek