5 Korakov za naravno nego kože

Ste na koži kdaj občutili vnetje ali izpuščaje, za katere niste prepoznali pravega vzroka? Vzrok je včasih lahko tudi v pretirani uporabi ne-naravnih kozmetičnihi izdelkov. Naša koža je ustvarjena tako, da že samo proizvaja olje, ki vzdržuje njeno zdravje in sijoč videz. Prhanje z vročo vodo in kozmetični izdelki s sintetičnimi sestavinami pa lahko naravna olja kože odstranijo, medtem ko določene kemikalije lahko prodrejo nekoliko globje in kožo poškodujejo, zato je pri uporabi kozmetike potrebno biti previden.

NATHALIE_BOND_NARAVNA_KOZMETIKA_5.png

Naravna kozmetika Nathalie Bond je narejena popolnoma naravno, iz organskih sestavin, brez kemčnih sestavin in tudi ni testirana na živalih. Ročno narejena kolekcija kozmetike je sestavljena le iz parih ključnih izdelkov, trajnostna in vsestranska. Pri uporabi te kozmetike vam ni potrebno skrbeti, da bi le-ta lahko kakorkoli negativno vplivala na vašo kožo, saj so vse sestavine povsem organske in naravne.

1. ČIŠČENJE

Za čiščenje sta na voljo dve obliki mila: trdo in tekoče. Milo je narejeno iz mešanice kokosovega olja, karitejevega masla, vitaminov, rastlinskih popkov in eteričnih olj. Milio je zelo nežno in trajnostno, primerno za čiščenje obraza, telesa, lahko pa ga uporabljate tudi kot milo za roke ali šampon za lase.

Nathalie Bond naravno milo v kocki in tekoče.

Nathalie Bond naravno milo v kocki in tekoče.

2. PILING

Naravni piling za telo je odličen zaključek prhanja. Priporočljiva je uporaba vsak drugi dan, nežni piling telesa odstrani odmrle celice in kožo pomladi. Piling je narejen iz različnihi naravnih olj in soli mrtvega morja. Občutek po uporabi je neverjeten, koža je prijeteno navlažena in mehka. Piling je tako nežen, da ga lahko brez strahu uporabljate tudi za obraz.

Nathalie Bond naravni piling za telo in obraz.

Nathalie Bond naravni piling za telo in obraz.

3. NEGA

Tako olje kot balzam za telo sta odlična za nego kože. Nanesite nekaj kapljic negovalnega olja na še malce mokro kožo na telesu ali obrazu ter prijetno navlažite kožo. Balzam na drugi strani je primeren za uporabno kjerkoli in kadarkoli – če vaše suhe roke, lička ali ustnice potrebujejo pozornost, le nanesite nekoliko balzama in koža bo nahranjena in prožna. Za dodatno nego ustnic je priporočljiva uporaba balzama za ustnice.

Nathalie Bond naravni balzam za telo, olje za kožo in balzam za ustnice.

Nathalie Bond naravni balzam za telo, olje za kožo in balzam za ustnice.

4. SPROŠČANJE

Kopalna sol Nathalie Bond je polna zdravilnih in pozitivnih učinkov. V toplo kopel lahko kanete tudi kapljico olja za telo, ki bo kožo še dodatno nahranilo. Predvsem pa je pomembno sproščanje, medditacija in globoko dihanje, da se koža po napornem dnevu spočije, telo umiri in um sprosti.

Nathalie Bond naravna kopalna sol in vodica za obraz.

Nathalie Bond naravna kopalna sol in vodica za obraz.

5. ČIST ZRAK IN GIBANJE

Poleg nege kože in sproščanja, pa je za zdravo kožo zelo pomembno tudi to, da čim več časa preživite na čistem in svežem zraku ter se redno gibate. Če vam med tednom ne uspe čisto vsak dan, poskusite nadoknaditi med vikendom in se odpravite v gozd, gore ali na morski zrak.

nega_kože_svež_zrak_narava.png

Vir fotografij: Nathalie Bond Instagram

Ziva Javersek