16 top lokalov v Ljubljani po naši izbiri

 

Ljubljana postaja vedno lepša in lepša, poseben čar ji daje vedno večje število turistov, kar je domnevno tudi razlog za odprtje zanimivih lokalov z odlično ponudbo - takšno, kot jo prestolnica mora imeti. Ni več dovolj, da ima lokal le dobro kavo, mora imeti tudi prijeten ambient, odlično hrano, pestro vegansko izbiro in zgodbo, ki obiskovalca prepriča ter spodbudi, da se bo še kdaj vrnil.

Predstavljamo 16 naših najljubših, od kavarn, gostiln in pizzerij do koktajl barov.

1. BIFE

Bife je nastal pod okriljem Bazilika Družine, manjši solatni bar, kjer si lahko sestaviš svojo solato iz svežih, ekoloških sestavin.

 

2. BARBARELA

Barbarela ponuja odlično vegansko hrano v svojem lokalu na Tržnici in v Barbarela Juice Baru na Slovenski cesti.

3. EK BISTRO

EK bistro se nahaja na Petkovškovem nabrežju, malce pred Rogovo tovarno. Krasen prostor za zajtrke in brunche ob vikendih.

4. GOSTILNA VIDA

V mirnem zavetju Gornjega trga najdeš Gostilno Vida, ki te popelje v svet Azijskihi užitkov. Krasen ambient, dobra hrana in odlična izbira za pozno kosilo.

5. KOLIBRI KOKTAJL BAR

Poletje je čas za druženje in ob prijetno toplih večerih paše tudi kakšen kozarček slastnega koktajla. V Kolibriju mešajo takšne, ki jih ne najdeš povsod.

6. KUCHA MADRE

Kucha je gostilnica, kjer pripravljajo vegansko hrano. Del menija je sestavljen iz presežka hrane (ali je to hrana, ki ni dovolj privlačna za trgovinske police, ali pa ima pridelovalec višek pridelka, ki ga ni uspel prodati). Na tak način zmanjšujejo količine zavržene hrane. Ponudba je odlična, ambient pa prav tako nekaj posebnega. Fajn izbira za popoldansko kosilo.

7. LANDERICK

Landerick je nova gostilnica v starem mestnem jedru, kjer strežejo tipično slovensko hrano na krožnikih, ki jih je ročno izdelala Hana Karim.

8. MENAGERIE

Pridih Pariza v Ljubljani. Nekaj novega na Gornjem trgu. Kavarna s tipično pariško teraso in prav takšno ponudbo.

9. KAVARNA MODERNA

Kavarna Moderna, na poti v Tivoli se lahko ustaviš na skodelici odlične kave, cold brew kozarca kave za osvežitev v vročih dneh, ali pa se posladkaš z domačim ledenim čajem. Ko boš že tam, pa priporočamo še ogled razstave v moderni galeriji.

10. SOTESKA

V bližini butičnega hotela se nahaja kavarna Soteska, kjer se lahko nekoliko umakneš od mestnega vrveža in privoščiš trenutek zase.

11. KAVARNA STOW

Stow je še ena izmed muzejskih kavarn, kjer imajo najboljšo kavo v mestu. Če se ob vikendih želiš nekoliko posladkati, si naroči še pito - pite so domače in okus je res božanski, kot bi bil pri babici.

12. KAVARNA TAM TAM

V bližini sodišča je kavarna Tam Tam, prav tako priporočamo obisk.

*fotografije smo si tukaj izposodili od tistih, ki so na Instagramu fotografijo označili pod omenjeno lokacijo.

13. TINK SUPER FOOD

Tink je še en krasen lokal, ki ne ponuja samo pijače, ampak tudi odlično hrano. Če obožuješ riževe sklede, je to odlična izbira.

14. TOZD

Kljub številnim novim pridobitvam med ponudbo lokalov v Ljubljani, je TOZD še vedno eden izmed naših najljubših. Letos se lahko pohvali z novo teraso, ki tokrat žari v sončno rumeni.

15. TRAPPA PIZZERIA

Pizze so trenutno pravi hit. Če testo ni z drožmi, ni več aktualno. Eno izmed boljših pizz v Ljubljani najdeš v Trappi, na koncu Viča, v prostoru bivše B2 pizzerije.

16. POPS PIZZA

Pred kratkim se je nasproti naše trgovine Extraordinary odprla nova pizzerija - POPS PIZZA. Odlična! Ko boste tam zaključili, pa pridite še mimo XO!

*Vse fotografije so povzete iz Instagrama, profil avtorja fotografije je viden na vrhu fotografij.

 
Ziva JaversekComment