5 prednosti ekološkega bombaža

vivas_majice_organski_bombaz_1-780x1169.jpg

Se kdaj vprašate, iz česa so narejena vaša oblačila, kako je pridelan bombaž in morda celo, kdo jih je sešil, ter kakšni so pogoji v tovarni, kjer so oblačila, ki jih nosite, narejena?

Če vam veliko pomeni to, da so materiali, ki jih nosite, ekološki, človeku in okolju prijazni, priporočamo branje današnjega blog zapisa, ki razlaga 5 prednosti ekološkega bombaža.

Sami smo mnenja, da so to vprašanja, s katerimi bi se modna industrija morala veliko bolj ukvarjati, zato smo se odločili za spletno trgovinico Viva's, kjer strankam po vsem svetu ponujamo majice in puloverje, narejene iz ekološkega bombaža, ki nosijo oznako Fair Wear - kar pomeni, da so narejena v za delavce prijaznem okolju. Poleg tega pa vsako majico krasi misel ali ilustracija, ki je plod izpod rok mladih ustvarjalcev. V trgovini poleg majic najdete tudi ročno narejene usnjene torbice, minimalistične in klasične, ki se podajo k vsakemu stilu. Izdelujemo jih v Sloveniji.

5 prednosti ekološkega bombaža:

1) Ekološki bombaž nastaja brez dodanih pesticidov, herbicidov in drugih toksinov, ki uničujejo zemljo. Ker se pri ekološki pridelavi bombaža ne uporablja umetnih gnojil in drugih škodljivih snovi, tudi voda v okolici ni onesnažena. Poleg tega semena bombaževca niso gensko modificirana.

2) Ekološka pridelava je prijazna okolju in izboljšuje rodovitnost zemlje. Pomembno je tudi dejstvo, da delavci na gojiščih ekološkega bombaža niso izpostavljeni tveganjem z zastrupitvami.

3) Oblčila, ki nosijo certifikat ekološkega bombaža so skrbno nadzirana s strani velikih mednarodnih organizacij, ki redno preverjajo, da ekološki kmetovalci ustrezajo pogojem certifikata.

4) Ekološki bombaž je naraven in čist, kar je razlog, da ob nošenju s kožo diha. Bombaž, ki ni ekološki, se za razliko prideluje s pomočjo strupenih kemikalij (sintetičnih strupov), ki jih naše telo lahko ob nošenju preko kože absorbira, kar lahko povroča negativne vplive na kožo.

5) Oblačila narejena iz ekološkega bombaža so trajnejša, mehkejša in močnejša, zaradi česar jih lahko uporabljate dlje. Zakaj je ekološki bombaž trajnejši? Ker se pri gojenju le tega ne uporablja kemikalij, ki uničujejo vlakna.

vivas_majice_organski_bombaz_2-780x1169.jpg

Majica Stay Chic - Viva's in kavbojke - MAX&Co.

vivas_majice_organski_bombaz_5-780x521.jpg
vivas_majice_organski_bombaz_6-780x1169.jpg

Majica Coco - Viva's, kavbojke in jakna MAX&Co.

vivas_majice_organski_bombaz_9-780x1169.jpg
vivas_majice_organski_bombaz_10-780x1169.jpg

Pulover Weekend Vibes in nude crossbody torbica - Viva's, kavbojke MAX&Co.

vivas_majice_organski_bombaz_7-780x1169.jpg
vivas_majice_organski_bombaz_8-780x780.jpg

Pulover Parisienne in cognac crossbody torbica - Viva's, kavbojke MAX&Co.

vivas_majice_organski_bombaz_3-780x1169.jpg
vivas_majice_organski_bombaz_4-780x521.jpg

Majica Stay Chic - Viva's, kavbojke in jakna - MAX&Co.

vivas_majice_organski_bombaz_11-780x1170.jpg
vivas_majice_organski_bombaz_12-780x1170.jpg
vivas_majice_organski_bombaz_13-780x974.jpg

Pulover Mushroom Grey in black crossbody torbica - Viva's, kavbojke MAX&Co.