Inina kolumna: o osebnem stilu

Tredni pridejo in grejo, prijatelji pa ostanejo za vedno. Pa stil tudi. Zgodba slišana že stokrat. Od starih mam pa vse do urednic (sedaj tudi urednikov!) Vogue-a. Zakaj se vedno toliko razpreda o tem in zakaj je to lastnost, če lahko temu rečemo tako, ki jo mnogi zelo cenijo? Ta mističen pojav nemalo ljudem beli glave. Od kod pride, se ga lahko privzgoji, ali je povezan z geografsko lego posameznika, kaj zares vpliva nanj? Naj najprej razjasnim, da je vse napisno zgolj moja teorija, ki je podkrepljena z  znanjem in poznavanjem modne industrije. Nič kar je napisano, ni dejstvo, vendar le moje skromno razmišljanje.

Že od nekdaj spremljam vrsto ljudi, katerim je skupna ena stvar - imajo prekleto (opala za grdo besedo) dober osebni stil. Vse te osebe imajo seveda neko skupno rdečo nit, ki pritegne mojo pozornost. Morda naključna kombinacija oblečil, morda mešanje novega s starim, morda pa njihova nepokornost svetovnim trendom. Seveda je jasno, da tem trendom v neki meri podležemo vsi. Tako kot je večina staršev podlegla, ko so na trg lansirali Furbije. Moj je vijolčen in še vedno se nahaja v moji stari sobi, v hiši mojih staršev, zakopan nekje pod posteljo - samo za info. Če se vrnemo nazaj k trendom, lahko torej zaključimo, da se jim je v celoti zelo težko izogniti. Ali je sploh kaj na tem svetu zares originalno? Menim, da ima sicer vsak človek svoj stil, vendar pa nimajo vsi dobrega stila. Menim tudi, da se dobrega stila ne da priučiti, da pa se naučiti nekaj osnov, ki nas lahko rešijo pred tem, da ne izgledamo kot Paris Hilton iz dvatisočih. Kdo je sodnik tega stila, pa se v bistvu ne ve. Recimo, da se dober stil lahko meri po izvirnosti oblačenja, po tem kako spreten je posameznik v poznavanju svojih proporcev in oblačenju primernemu le tem; in pa dobremu kombiniranju barvne palete. Sama beseda »osebni« nam pove, da ni nekega univerzalnega recepta, ki bi veljal za vse. Pogojuje ga tako okolje kot naše korenine.

Bistvo ali srčika dobrega osebnega stila je nakratko in na nek način poznavanje samega sebe. Ko postanemo zares pozorni, lahko šele vidimo, kaj poudari našo lepoto in kaj nam le to zakrije. Menim, da je to tudi čar vsega. Na vseh nas je nekaj lepega in lepo je, če to tudi pokažemo. Vzemite svoje telo kot platno in oblačila kot barvo. In nikar ne pustite, da vam svetovni trendi diktirajo osebni stil, saj jeggings hlače res niso za vse.

xx, Ina

ina_kolumna_osebni_stil-780x1170.jpg