J'adore pastels

_77A1499-2 copyMy pastels3 copyMy pastels4 copy copy Letošnja topla sezona prisega na pastele. Na prvi pogled sveži, ženstveni in trendovski – na drugo vižo precej trd oreh. Zakaj? Ker je potrebno paziti na osnovni ton vaše kože, da ostanemo sveži in sodobni in ne dolgočasni kot stare vešče, nezanimivi in čisto nič modni.

Če imate topel ton polti, poiščite pastelne tone v barvi toplega saharskega peska, tople barve pudra ali kože. Hladnejši pasteli, kot so svetlo modra, roza ali rumena, bolje pristojijo ljudem s hladnim podtonom.

Igra odtenkov je priporočljiva, če ste vešči kombinacij in se zavedate osnovnih pravil kombinatorike. V nasprotnem primeru bo dovolj en odtenek pastelnih barv.

Jaz sem izbrala tri. Svetle kratke hlače v slonokoščeni barvi so z lahkoto osnoven kos v garederobi. S klasično krojeno srajco in suknjičem ter primerno visokimi petami so primerne za kreativna službena okolja. S sprano jeans srajco in supergami naredijo povsem drugačno zgodbo.

Usnjena jakna je pač ultimativen kos. Zakaj ne v barvi zrelih breskev? Verjemite, da boste delovali mladostno in sveže. Ne glede na leta.

Največ navdušenja pa je z moje strani požel top. Elegantno padajoč s plise detajlom zadaj se lahko kosa z dnevnimi, pa tudi z večernimi izzivi.

„J'adore pastels“. Mene so zasvojili. Pa vas?

Foto: Andraž Blaznik MUA: Romina Regvat Cvetje: Cvetličarna Gardenia – Supernova Rudnik

Spremljajte Lili in Roza tudi na Facebooku.

 

barbara-žgalin-kontributor

Pripravila Barbara Žgalin. Osebna stilistka in ustanoviteljica CDBstyle.com.