Jesenska pravljica

petit_bateau_jesen_1 petit_bateau_jesen_2 petit_bateau_jesen_3 petit_bateau_jesen_4 petit_bateau_jesen_5 petit_bateau_jesen_6 Današnji dan je prava jesenska pravljica. Po celem tednu dežja in slabega vremena se je v petek končno pokazal sonček, ki smo ga vsi že tako močno pogrešali. V jesenskih dneh, ko prevladujeta dež in veter in se sonce pokaže le ob posebnih priložnostih (še posebej v Ljubljani in okolici) je to pravi praznik in dan, ko je treba obvezno naše malčke peljati na svež zrak in izkoristiti priložnost za igro in razgrajanje nekje v naravi.

Predlagamo vam nekaj jesenskih aktivnosti, ki ne bodo navdušile le vaših otrok, ampak otroško radost in veselje prebudile tudi v vas samih, naj bo ta vikend prava jesenska pravljica:

  • Nabiranje kostanja. Če niste najbolj na tekočem, preverite na zemljevidu ali se kako drugače pozanimajte, kje raste kostanj, nato pa se odpravite v gozd in poiščite tiste značilne, dolge, suličaste liste. Glejte tudi po tleh in oprezajte za špičastimi okroglimi kostanjevimi ovitki. Da bo še toliko bolj zabavno, tekmujte, kdo bo nabral več slastnih sadežev.
  • Izdelovanje jesenskih okraskov iz pisanega listja. Jesen je tisti čas, ko naravo preplavijo posebne barve in se drevesa obarvajo v odtenke rumene, oranžne in rdeče. Pojdite na dolg sprehod in naberite živobarvno listje, ga doma posušite, nato pa iz njega ustvarite jesensko dekoracijo za vaš dom.
  • Prebiranje pravljic. Ko se jeseni že kaj hitro zaključi dan je najboljša izbira preživljanje večerov doma, na toplem, ob kaminu in prebiranje zanimivih pravljic. Izberite kakšno iz knjige 1001 noč, klasika, ki je vedno odlična izbira. Ob tem, ko boste vašim malčkom brali zanimive zgodbe, bo domišljija tudi vas popeljala v zasanjan pravljični svet, daleč stran od realnosti.

Lili in Roza vam želi lep in pravljičen jesenski konec tedna.

P.S.: še danes in jutri se lahko oglasite v našem Petit Bateau, kjer imamo še do konca tedna posebno akcijo, -30 % popust na izbrane izdelke. Vabljeni!