Kaj obleči za maturantski ples? Stajling št. 1

ajda-sirtar-maturantski-ples-stil-1 Ker se bliža čas maturantskih plesov, smo stopili v sodelovanje s čudovito modno blogerko Ajdo Sitar, ki je za nas pripravila 3 super predloge stajlingov za posebne priložnosti, kot sta tudi valeta in maturantski ples. Danes predstavljamo prvega, a ostanite z nami, saj v kratkem prikažemo še dva.

ajda-sirtar-maturantski-ples-stil-2 ajda-sirtar-maturantski-ples-stil-3 ajda-sirtar-maturantski-ples-stil-4

Ena izmed prvih »resnih« modnih dilem vsake mlade dame je zagotovo izbira maturantske obleke (morda celo prej: obleke za valeto, čeprav po mojem mnenju pri tej resnično ni vredno komplicirati). Maturantska moda je v zadnjih letih doživela pravi preobrat – s klasičnih svetleče svečanih materialov in krojev smo presedlali v nekoliko bolj trendi vode. Kje tiči glavni razlog za te modne spremembe, mi ni popolnoma jasno. Rada mislim, da je klasična slovenska modna navdušenka nekoliko odrasla. Kakorkoli, vesela sem, da je temu tako. Pa vseeno se v moj inbox vsako leto prikrade vrsta vprašanj in modnih dilem prav z maturantsko tematiko. Prav z namenom olajšati izbiro kakšni izmed punc, sem se odločila v sodelovanju z znamko Max&Co. pripraviti mini vodič po maturantskih trendih za vse tiste, ki se želite nekoliko oddaljiti od klasičnih izbir.

Prvi modni predlog je izbira preproste, a romantične svetlo roza-pudraste obleke. Njena največja prednost je vsestranska uporabnost, saj bo maturantki prišla prav tudi ob kakšni drugi priložnosti (na primer poroki ali slavnostni večerji). Kroj obleke bo pristajal marsikateri postavi, saj se spodaj zvončkasto odpira, dolžina je primerna oziroma več kot idealna. Snemljiv ovratnik s čipkastim detajlom naredi obleko nekoliko bolj romantično, »preppy« in unikatno. Zaradi same barvne nevtralnosti se poleg poda vrsta modnih dodatkov v različnih barvah. Jaz sem se odločila za popestritev s torbico v koralnem odtenku in temno modrimi čevlji z debelejšo (in bolj udobno) peto z zlatimi detajli.

Besedilo: Ajda Sitar Stajling: Max&Co. Foto: Domen Blenkuš Lokacija: Grand Hotel Union, Ljubljana.

ajda-sirtar-maturantski-ples-stil-5 ajda-sirtar-maturantski-ples-stil-6 ajda-sirtar-maturantski-ples-stil-7 ajda-sirtar-maturantski-ples-stil-8 ajda-sirtar-maturantski-ples-stil-9 ajda-sirtar-maturantski-ples-stil-10 ajda-sirtar-maturantski-ples-stil-11 ajda-sirtar-maturantski-ples-stil-12