Kam na izlet: Portopiccolo Sistiana

LiliinRoza_izlet_Portopiccolo_1 LiliinRoza_izlet_Portopiccolo_2 LiliinRoza_izlet_Portopiccolo_3 LiliinRoza_izlet_Portopiccolo_4 LiliinRoza_izlet_Portopiccolo_5 LiliinRoza_izlet_Portopiccolo_6 LiliinRoza_izlet_Portopiccolo_7 LiliinRoza_izlet_Portopiccolo_8 LiliinRoza_izlet_Portopiccolo_9 LiliinRoza_izlet_Portopiccolo_10 LiliinRoza_izlet_Portopiccolo_11 Spet je čas za našo rubriko: "Kam na izlet". Tokrat smo se odpravili čez Italijansko mejo, v Portopiccolo Sistiana. Odlična ideja za poletni enodnevni izlet. V Portopiccolu lahko preživite cel dan, se kopate, namakate v bazenu in si privoščite odlično večerjico in še osvežilni koktajl za sladico.

Portopiccolo je naselje na robu Sesljanskega zaliva, ki se razprostira na območju nekdanjega kamnoloma. Gre za naselje z luksuznimi počitniškimi stanovanji, vilami, restavracijami in marino. To območje je bilo včasih le kamnolom, nič posebnega, nato pa je kar naenkrat postalo odlična turistična destinacija, zanimiva za številne tujce. Portopiccolo je vrata za javnost odprl avgusta lani, danes pa ga pozna že veliko ljubiteljev obmorskih počitniških krajev.

Če se še niste odločili, kam bi se odpravili ta vikend, pojdite na izlet v Portopiccolo. Čisto dovolj za en dan, pa tudi vožnja ne bo predolga. Če se odpravite iz Ljubljane, boste destinacijo dosegli že v slabih dveh uricah. Pa ne pozabite na kopalke!

Na našem blogu pa najdete še par drugih primerov za različne izlete in počitnice:

Naš blog je poleg namigov za izlete tudi poln zanimivh modnih vsebin, kuharskih nasvetov, "naredi sam" idej in tudi ozadij za vaše mobilne telefone, zato ga le redno spremljajte.

Lep konec tedna vam želimo.