KUMARIČNA VODA, HIT POLETJA

kumaricna-voda-1 kumaricna-voda-2 kumaricna-voda-3 kumaricna-voda-4 kumaricna-voda-5 kumaricna-voda-6 Dnevi so vse bolj topli in sončni, včeraj je bilo že tako vroče, da so nekateri oblekli kratka krilca, odprte sandale in uživali v sončnem dnevu. Danes smo zato tudi pripravili tole objavo, da vas spomnimo, kako pomembno za vaše zdravje in dobro počutje je pitje vode, sploh v poletnih dneh. Voda namreč skrbi, da je naše telo hidrirano, vpliva na naše dobro počutje, svež videz in produktivnost, pomanjkanje vode pa je zelo pogosto razlog slabega počutja in utrujenega videza.

Ker se zavedamo, da uživanje zgolj navadne vode lahko kdaj postane dolgočasno, vam predstavljamo odlično in osvežilno različico: kumarično vodo, ki je trenutno velik hit Američanov. Ni pa le hit, ampak je tudi zelo zdrava. Dokazano je namreč, da kumarična voda pozitivno deluje proti staranju kože. Zaradi kremena, ki ga kumare vsebujejo, vzdržujejo zdravje mišičnega tkiva in krepijo kožo, lase in nohte. Na kumarično vodo prisega tudi znana manekenka Kate Moss, ki pogosto zjutraj umivalnik napolni s hladno vodo, ji doda kumarice in ledene kocke ter vanjo potopi svoj obraz. Pravi, da ta trik napne njeno kožo na obrazu in odlično vpliva na svež videz. Kaj pravite? Vredno je poskusiti.

Kako kumarično vodo pripravite? V vrč nalijte svežo vodo, dodajte narezane kumarice, po želji tudi kaj svežega sadja, ingverja, limoninega soka ali mete. Postavite v hladilnik in pijte skozi cel dan.

Čez teden dni pa nam sporočite, če je vaša koža že kaj bolj napeta in vaš videz bolj svež.

Spremljajte Lili in Roza tudi na Facebooku.