Lili in roza rada izdeluje {pustne maske}

lr-izdeluje-maskare-4lr-izdeluje-maskare-5lr-izdeluje-maskare-6lr-izdeluje-maskare-7lr-izdeluje-maskare-8lr-izdeluje-maskare-9lr-izdeluje-maskare-2lr-izdeluje-maskare-3lr-izdeluje-maskare-1 Pust veselih ust se bliža. Čisto vsi otroci se veselijo tega praznika, ko oblečeni v pustne šeme odganjajo zimo in prinašajo pomlad. Domovi zadišijo po slastnih krofih, ulice pa preplavijo barve in veselje. Gre za zelo star običaj, ki ga ohranjamo iz generacije v generacijo. Spet se vsi zbližamo in skupaj pripravljamo na pustni torek. Da bo letošnji pust še bolj zanimiv, pa smo za vas pripravili nekaj pustnih mask, ki jih lahko izdelate z vašimi malčki in s tem poskrbite, da se jim bo pustno rajanje še bolj utrlo v spomin.

Kaj potrebujete za izdelavo mask:

- barvni papir (A4 format) - škarje - lepilo - aluminijasto folijo - šablone za izdelavo mask, ki jih najdete na naši strani - tiskalnik

Kako naredimo:

Na naši Lili in Roza strani si shranite priložene šablone za izdelavo pustnih mask (blog objava). Šablone natisnete na različne barvne papirje in izrežite dele maske po označenih črtah. Posamezne dele zalepite v končni izdelek. Na masko lahko pritrdite palčko ali elastiko. Pri maski - robot lahko ''antence''  oblečemo v aluminijasto folijo.

Želimo vam veselo ustvarjanje in druženje z vašimi malčki.

Spremljajte Lili in Roza tudi na Facebooku.