INOVACIJA KOT ZAŠČITNI ZNAK ZNAMKE PETIT BATEAU

inovacija1 inovacija2 inovacija3 inovacija4 inovacija5 inovacija6 V začetku devetdesetih so otroci nosili dolge volnene spodnjice, ki niso bile ne udobne ne higienične. Za izum hlačk leta 1918 so potrebovali le dobre škarje. Hlačke, ki so jih izdelali iz bombaža so bile trpežne in pralne.

BODIJI: Dojenček je veliko bolj srečen v bodiju z gumbki, saj se ta prilega njegovemu gibanju, starši pa ga z lahkoto slečejo. Kljub temu, da je bodi danes klasika in si brez njega težko predstavljamo življenje dojenčkov, smo nerodne srajčke z njim nadomestili šele leta 1980. Od takrat naprej je dojenčkom toplo in udobno v vseh položajih.

AMERIŠKI IZREZ: Kako so ameriški vojaki prišli na pomoč dojenčkom. Vojaki so nosili majice s posebnim izrezom, katere so lahko oblekli ne da bi morali sneti čelado. Petit Bateau jih je opazoval in tako leta 1950 izdelal svoje prve bodije za dojenčke. Bili so ravno tako uporabni, vendar veliko bolj miroljubni kot ameriški.

MAJICE BREZ ROKAVOV: Leta 1994 so majice brez rokavov naredile pravo revolucijo. Najbolj znani stilisti so klasično srajco zamenjali z navadno belo majico brez rokavov. Tako so iznašli novo mešanico slogov in »cool« videz, ki je primeren tudi za v službo. Spodnje perilo so tako prvič pokazali tudi navzven in novi slog se je dokončno uveljavil tudi na ulici.

MAJICE ZA MAJNE IN VELIKE: Odraslim so postale všeč otroške majice. Od leta 1995 naprej so začeli nositi celo otroško spodnje perilo. Majice so nosili s hlačami ali krili, njihova oblika pa sledi modi: ozke ali XXL, z okroglim ali V izrezom.

Spremljajte Lili in Roza tudi na Facebooku.