Petit Bateau: K-Way

Petit_Bateau_K-Way_1 Petit_Bateau_K-Way_2 Petit_Bateau_K-Way_3 K-way je legendarna Francoska znamka, ki jo je pozna skoraj vsak otrok v Franciji. Za starejše generacije pa je K- Way čudovit spomin na otroštvo.

Leta 1965 je Francoz po imenu Léon-Claude Duhamel izumil slavno K-Way vetrovko. Sin priznanega proizvajalca hlač se spominja, da je nekega deževnega dne, ko je sedel v eni izmed pariških kavarn, opazil ženske in njihove otroke v rdečih najlonskih jaknah. Ideja in izgled rdečih najlonskih jaknic s kapuco mu je bila zelo všeč. Le nekaj mesecev kasneje pa je že ustvaril prvi prototip jakne po imenu K-Way, za katero je verjel, da bo spremenila življenje Francozov na bolje. Ključni koncept znamke K-way je svoboda, svobodno gibanje vsak dan, tudi deževen.

V cvetočem gospodarstvu v šestdesetih letih ni bilo nič bolj pomembnega od modernizacije. Francozi so sprejeli Ameriški načina življenja in tako bolj vzljubili praktična in udobna oblačila. Vsakdo si je želel novih izdelkov, oblačil, inovativnih oblik in novih materialov. Sintetični materiali so doživeli neverjeten  uspeh in priljubljenost. K-way je odličen ilustrativni primer teh estetskih in družbenih sprememb, ki jih je v šestdesetih doživela Evropa. Ta ikonična jakna je zaradi prepoznavnosti in priljubljenosti leta 1995 dobila svoje ime in bila tudi vpisana v slovar.

Petit Bateau je letos stopil v sodelovanje z znamko K-Way in tako je nastala priljubljena K-Way vetrovka z značilnim črtastim Petit Bateau vzorcem. Od danes naprej na voljo tudi v naši trgovinici. Pridite jo pomerit. Na voljo je za otroke in za odrasle.