Poletne počitnice v Ljubljani? Predstavljamo kopališče Kolezija.

liliinroza_petit_bateau_kolezija_1 liliinroza_petit_bateau_kolezija_2 liliinroza_petit_bateau_kolezija_3 liliinroza_petit_bateau_kolezija_4 liliinroza_petit_bateau_kolezija_5 liliinroza_petit_bateau_kolezija_6 liliinroza_petit_bateau_kolezija_7 liliinroza_petit_bateau_kolezija_8 liliinroza_petit_bateau_kolezija_9 liliinroza_petit_bateau_kolezija_10 liliinroza_petit_bateau_kolezija_11 liliinroza_petit_bateau_kolezija_12 liliinroza_petit_bateau_kolezija_13 liliinroza_petit_bateau_kolezija_14 liliinroza_petit_bateau_kolezija_15 liliinroza_petit_bateau_kolezija_banner Poletne počitnice so že v polnem teku, juhu! Tako dolgo smo jih čakali in zdaj so pred nami, dobra dva meseca lenarjenja, poležavanja na plaži in poletnih zabav. A se sploh še spomnite, kako je bilo biti na počitnicah tako dolgo? Še dobro, da nas naši šolarji ponovno spomnijo na to in nekaj počitniškega duha prenesejo tudi na nas.

Vsi tisti, ki imate otroke, se še kako dobro zavedate, da morate zato lepo splanirati vse poletne aktivnosti, da jim v teh dolgih počitnicah ne bo dolgčas. Tudi mi smo se spogledali s tem vprašanjem in se lotili iskanja zanimivih destinacij, ki bodo otrokom omogočale poletno zabavo tudi tisti čas, ki ga boste morali preživeti v Ljubljani - slabost odraslega življenja je namreč, da vse službe žal ne odobravajo tako dolgih počitnic, kot si jih lahko privoščijo šolarji :)

V iskanju lokacije za preživljanje prostega časa v Ljubljani smo se odpravili na kopališče Kolezija, ki je bilo leta 2015 prenovljeno in je takrat ponovno zaživelo v svoji najlepši luči. Oh ja, odlična odločitev! Čudoviti bazeni, ogromen zelen travnik, igrišče za odbojko na mivki in za piko na i še sladoled, s katerim se po kopanju lahko osvežite. Pravi mali otroški raj se nahaja sredi mesta, v Trnovem in spada pod okrilje Športa Ljubljana.

Nekoliko več podrobnosti in zanimivosti Kolezije:

Projekt Kolezija obsega revitalizacijo kopališča Kolezija v sodobno kopališče, ki omogoča aktivnosti tako za rekreativne plavalce, tekmovalce kot za turiste. Objekt je zasnovan v enem nivoju (pritličje in ena kletna etaža). Kompleks zunanjih bazenov vključuje olimpijski in otroški bazen, čofotalnik, masažni bazen in ob-bazensko ploščad z lesenimi ležalnimi tribunami. Na voljo so tudi športno-rekreacijske površine z mizami za namizni tenis, košarkarskim igriščem ter igriščem za odbojko na mivki. Kopališče je brez arhitektonskih ovir, s čimer je omogočena večja dostopnost za gibalno ovirane.

Vesela novica je tudi ta, da se je s 15.6. na kopališču Kolezija začela glavna kopalna sezona 2016 in s tem so začele veljati tudi sezonske cene vstopnic. Sezona bo trajala predvidoma do 1.9.2016.

Prenovljeno kopališče se nahaja na mestu nekdanjega kopališča, na naslovu Gunduličeva 7, Ljubljana.

V poletnem času resnično priporočamo obisk, zabava zagotovljena, dokaz za to pa so zgornje fotografije :)

Vsa oblačila na fotografijah: Petit Bateau.