Poletni zajtrk: sadni smoothie

1_smoothie 2_smoothie 3_smoothie Kaj pravite na sadni smoothie za poletni zajtrk? Poletje je odličen čas za čiščenje telesa, kar vam bo pomagalo do veliko boljšega počutja, občutka lažjega in bolj zdravega telesa ter predvsem se boste v svoji koži oziroma svojem telesu počutili odlično in samozavestno. V teoriji obstaja kar nekaj načinov čiščenja telesa, kot so post, vodni, sadni in zelenjavni dnevi. Nekaterim takšni načini pašejo, medtem ko drugi nekoliko težje zdržijo. Če ste tudi vi med njimi, vam priporočamo, da poskusite s smoothie-ji. Kaj pravite na 14 dni uživanja sveže pripravljenih sadnih/zelenjavnih zvarkov? Tudi če v planu nimate posebnega prečiščevanja, lahko vseeno v svoj jedilnik vključite smoothieje, ki so odlična izbira predvsem za zajtrk ali večerjo.

Preizkusili smo že kar nekaj različnih receptov, zmešali med seboj sadje, zelenjavo, oreščke, žitarice, začimbe... A izmed vseh smo za poletje izbrali tale dva recepta, po katerih lahko pripravite dva odlična, osvežilna, kahka in ne preveč sladka sadna napitka.

  • Ananasova fantazija: pravilo manj je več se je že večrat izkazalo za resnično, kar smo opazili tudi pri pripravi smoothiejev. Ananasovo fantazijo smo zmešali le iz ananasa, banan in bazilike. Dodali smo nekaj vode in dobro premešali. Preprosta in odlična jutranja osvežitev, na katero se zlatka navadite. Zadostna količina dnevno potrebnih vitaminov za zdravo življenje.
  • Mangove sanje: izberite zrel mango (tisti, katerega lupina je že lepo rdeče obarvana), dodajte gozdne jagode (če jih nimate, lahko seveda uporabite navadne) in marelice. Vsemu skupaj dodajte nekoliko vode in dobro premešajte v smoothie mešalniku. Pastelno oranžna sladka sadna pijača vas bo preplavila s pozitivno energijo.

Želimo vam prijetno poletno jutro.