Sobne rastline, ki bodo popestrile vaše stanovanje

1_liliinroza_blog_rastline 2_liliinroza_blog_rastline 3_liliinroza_blog_rastline 4_liliinroza_blog_rastline 5_liliinroza_blog_rastline 6_liliinroza_blog_rastline Ste ljubiteljica rastlin in krasijo marsikateri kotiček vašega stanovanja? Ali ste morda bolj ena izmed tistih, ki se vedno pritožuje, da ji nobena sobna rastlina ne zdrži dlje kot mesec dni, ne da bi se posušila? V obeh primerih verjamemo, da vam bo naša današnja objava zbudila zanimanje. Poiskali smo namreč 6 sobnih rastlin, ki so zelo hvaležne za vzdrževanje in odlično popestrijo vsak prostor. Ne potrebujejo veliko nege in dovolj bo, če jih zalijete le enkrat tedensko.

  • Ficus Lyrata je fikus, katerega listi spominjajo na figove, so veliki in čudoviti. Pustitega ga lahko, da raste kot grm, če vam je ljubše, pa ga lahko obrežete tudi v drevo, tako da na vrhu tvori košato krošnjo.
  • Hevea Brasiliensis je prav tako fikus z lepimi, velikimi zelenimi listi. Raste zelo hitro in skoraj vsak teden boste opazili nov list. Rasel bo tako, kot ga boste obrezovali.
  • Ficus Benghalensis je poznan tudi kot Bengalska ali Indijanska figa. Je nacionalno Indijsko drevo, kjer pogosto raste v bližini templjev, saj njegova košata krošnja tvori prijetno senco.
  • Zamioculcas Zamiifolia, ki jo poznate bolj po imenu Zamija, je precej nova rastlina, ki pa je zelo hitro postala ena izmed bolj priljubljenih sobnih rastlin. Razlog za njeno priljubljenost so bleščeči se zeleni listi in nezahtevno gojenje. Odlična izbira tako za stanovanje kot za pisarno.
  • Codiaeum Norma je zelena sobna rastlina, katere listi so obrobljeni z nežno rdečo, včasih celo roza barvo. Ne raste precej v višino in tako ne potrebuje veliko prostora.
  • Nephrolepis Exaltata, bolj poznana kot praprot, je super izbira za vsako stanovanje ali pisarno. Je zelo hvaležna, ne potrebuje posebne nega in prostor v trenutku naredi bolj živahen.

Rastline so odlična dekoracija in super izbira za popestritev prostora. Če pa so poleg tega tudi enostavne in ne potrebujejo posebne dodatne nege, pa še toliko bolje.