Spring splash

Max&Co.1-prava copyMac&Co.2 copyMax&co.3 copy copyMac&Co.4 copy Pomladna garderoba bo brez dvoma kmalu nadomestila težke, zimske kose in prav je, da se zamenjave lotite karseda natančno in premišljeno. Tudi sama se lotevam nakupov nove garderobe počasi in smotrno. Predvsem pa prej pregledam celotno ponudbo po trgovinah in se ne odločam za brezglave, hitre nakupe.

Tako kot pozimi največ šteje dobro izbran plašč, tako je spomladi brez dvoma na prvem mestu nakupov dobro krojen površnik, ki ga lahko uporabljamo vsak dan v kombinaciji z drugačnimi oblačili.

Morda je letošnja sezona primerna za nove, sveže odločitve tudi kar se tiče izbire osnovne koloristike v omari. Tudi če ste zimo preživeli v črni in sivi (tako kot jaz), lahko počasi v svojo garderobo spustite kakšen svetlejši kos. Umazano bel površnik s kratkimi rokavi lahko še nekaj tednov nosite skritega pod zimskim plaščem, ob prvih toplejših dnevih pa ga kombinirate z dobro krojeno srajco in hlačami ali prevelikim t-shirtom in jeansom. Izjemen kos, minimalistično krojen, z ravno pravo dolžino, da ga lahko kombinirate z dolgimi ali kratkimi hlačami ter krilom ali obleko.

Drug kos, ki lahko povsem spremeni pogled na trende, so zanimivi sandali. Čeprav sem po duši minimalist, vsake toliko časa zajadram v precej „nevarne vode“ težjih kosov. Tokrat so me prepričali sandali, posuti s kamni, ravno prav vpadljivi za neformalne službene opravke, popoldanska pohajkovanja ter večerne obiske. Z jeansom ali cocktail obleko – v obeh različicah so odličen nakup.

Samo eno pravilo pa je pri nakupu novih kosov zares pomembno. Preden vas zasrbijo prsti po novi garderobi, preglejte tisto, kar imate v omari, in naredite spisek manjkajočih kosov. Ta je nujen za nakup kosov, ki vam bodo dobro dopolnjevali že obstoječo garderobo, poleg tega pa vas držijo na vajetih pred prehudim, napačnim zapravljanjem.

Foto: Andraž Blaznik MUA: Romina Regvat Oblačila: Max&Co. Cvetje: Cvetličarna Gardenia (Supernova, Ljubljana)

 

barbara-žgalin-kontributor

Pripravila Barbara Žgalin. Osebna stilistka in ustanoviteljica CDBstyle.com.